Bjørnebrønden – før og nu

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 22/01/2020
19:00 - 21:00

Lokation
Hovedbiblioteket i Nykøbing F.

Kategori


Bjørnebrønden i Nykøbing F. blev afsløret den 30. juli 1939. Men hvad er egentlig historien bag dens tilblivelse? Hvilke andre kunstværker var i spil, før der blev udskrevet en konkurrence, hvor Bjørnebrønden vandt. Og hvorfor var bjørnen lige ved at blive af bronze i stedet for af granit? Kom og hør stadsarkivar, cand.mag. Christian Frederiksen fortælle historien om Torvet og Bjørnebrønden på baggrund af Stadsarkivets fyldig dokumentation om emnet. Der vil også blive vist filmoptagelser fra afsløringen i 1939. Christian Frederiksen vil også komme ind på, hvordan der er blevet arbejdet med placeringen af Bjørnebrønden i forbindelse med renoveringen af Torvet i 2019.
Kunstværket, som blev doneret af en af byens velhavende erhvervsfolk, kaffegrosserer J. P. Jeppesen (1867 – 1941), blev skabt af billedhuggeren Mogens Bøggild i samarbejde med arkitekten Kaare Klint. Nykøbings borgmester H. P. Jensen (1864 – 1939), var yderst aktiv som Kommunens drivende kraft i arbejdet med Bjørnebrønden.
Samarbejdet mellem H. P. Jensen og Bøggild & Klint forløb ikke helt uproblematisk, hvilket den omfattende brevveksling mellem Kaare Klint og H. P. Jensen bl.a. vidner om. Christian Frederiksen vil bl.a. komme med mange sjove eksempler herpå.

 

Tilmeldinger

Billettype Pris Pladser
Medlem kr 50,00
Ikke medlem kr 60,00


Bogmærk permalinket.