Nakskov Fjord med M/S Vesta

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 13/06/2020
13:45 - 18:30

Lokation
Nakskov fjord

KategoriUdflugt på Nakskov Fjord med post- og turbåden M/S Vesta.

På turen aflægger vi besøg på Slotø, hvor kong Hans omkring 1510 anlagde et befæstet skibsværk, Engelsborg. Vi ser ruinerne af det gamle skibsværft og får historien om dets virke og strategiske betydning for flådemagten i 1500-1600-tallet.

Fra Slotø sejler vi forbi Vejlø og frem til Enehøje. Ud over at rumme en meget varieret natur er Enehøje mest kendt via polarforskeren Peter Freuchen. Enehøje kaldes også Peter Freuchens Ø, da den berømte grønlandsfarer boede på øen fra 1926 til 1940. Der findes mange underholdende historier om hans liv på Enehøje. Som et vidnesbyrd om Peter Freuchens ophold ses hans koboltfarvede hus samt på det højeste punkt hans hvalkæbelysthus.

Turens sidste besøg gælder Lollands Albue, der første gang nævnes i hanseatiske kilder i 1416; altså for lidt over 600 år siden. Vi får historien om Albuens betydning gennem tiderne, herunder ikke mindst dets betydning som flådehavn og i henseende til handels-, fiskeri- og markedsaktiviteter på stedet.

Efter besøget på Albuen sejles der direkte tilbage til Nakskov med forventet ankomst kl. ca. 18.30.

Mødested på havnen i Nakskov kl. 13.30.

Påklædning tilpasset dagens vejr anbefales.

Begrænset deltagerantal på 26 personer, hvorfor betaling skal ske ved tilmelding til vores konto i Jyske Bank 7318 – 1022994 med tydelig angivelse af navn på tilmelder.
Medlemmer bedes angive medlemsnummer i kommentarfeltet.

Når beløbet er gået ind og registreret sender vi bekræftelse på tilmelding.

Seneste frist for tilmelding er den 1. maj 2020 kl. 12.00 – eller når der er udsolgt

Tilmeldinger

Tilmeldinger er lukket for dette arrangement.

Bogmærk permalinket.